5/2018 Huumesodan loppu – Ihmisoikeuksien aika

Maailma kylässä -festivaalilla 26. toukokuuta 2018 Amnesty Internationalin Daniel Joloy nousi Kansallisteatterin Lavaklubin lavalle kertomaan, miten nykyinen huumausainepolitiikka kytkeytyy ihmisoikeusloukkauksiin ympäri maailman.

Globaali huumepolitiikka ja huumeiden täyskielto aiheuttavat väkivaltaisuuksia ja vaikuttavat ihmisoikeuksien toteutumiseen eri puolilla maailmaa. Pelkästään Meksikon vuonna 2006 alkanut huumesota on vienyt jo yli 120 000 ihmisen hengen.

Amnesty Internationalin vanhempi asiantuntija Daniel Joloy kertoi, miksi ihmisoikeusnäkökulmasta nykyisen huumepolitiikan tulee muuttua. Joloy on perehtynyt nykyisen huumeiden vastaisen sodan ihmisoikeusnäkökulmiin. Hän on kirjoittanut lukuisista dokumentoiduista ihmisoikeusloukkauksista, jotka kytkeytyvät Meksikon veriseen huumeiden vastaiseen kampanjaan.

Joloyta haastatteli MTV:n toimittaja Janne Hopsu. Keskustelun kieli on englanti.

Lue täältä lisää Joloyn ajatuksista huumepolitiikan uudistustarpeista Suomessa ja maailmalla: Amnestyn asiantuntija kannustaa Suomea päivittämään huumelakeja: “Emme voi jatkaa tällä tavalla”

Posted in Tapahtumat and tagged , , , .