3/2019 Huumepolitiikka.Nyt: Vastuullisemman päihdepolitiikan seminaari

Humaania päihdepolitiikkaa ry:n järjestämä Huumepolitiikka.Nyt: Vastuullisemman päihdepolitiikan seminaari toi aiheen ääreen kotimaiset ja kansainväliset asiantuntijat, poliitikot sekä päihteitä käyttävät ihmiset omaisineen.

Vuosien ajan on tiedetty, että päihdepolitiikassamme on huomattavasti parantamisen varaa. Rikosoikeudellisten keinojen painottaminen on vaikeuttanut päihteisiin liittyvien ongelmien kestävää käsittelyä. Politiikan tulee kyetä sopeutumaan muuttuvaan huumausainetilanteeseen, ja mahdollistaa uusien lähestymistapojen kokeilu ja käyttöönotto.

2.–3. maaliskuuta järjestetyn maksuttoman seminaarin tavoitteena oli kestävämmän päihdepolitiikan edistäminen. Tähän pyrittiin kartuttamalla ymmärrystä ja ajantasaista tietoa, joka ohjeistaa päihdepolitiikan tämänhetkisiä ja tulevia suuntia. Viikonlopun aikana kartoitettiiin konkreettisia askelia terveempää yhteiskuntaa edistävän, haittoja vähentävän päihdepolitiikan suuntaan.

Tapahtuman ulkomaalaisvieraat:

Carl-Erik Grimstad, norjalainen kansanedustaja, joka kertoi huumeiden käytön dekriminalisaatiota Norjassa valmistelevan terveyslautakunnan työstä.
Anne-Marie Cockburn, Anyone's Child -järjestön aktiivi, joka kertoi, miksi haluaa tyttärensä tappaneet huumeet laillisen sääntelyn piiriin.
Nuno Capaz, Portugalin terveysministeriön alaisen Lissabonin arviointilautakunnan asiantuntija, joka kertoi Portugalin mallista.
Neil Woods, entinen poliisi, joka soluttautui 14 vuoden ajan rikollisjärjestöihin, ja kertoi, mitä työuransa aikana oppi kieltolain ongelmista.

Lisäksi suomalaispuhujilta seminarissa nähtiin laaja kirjo erilaisia luentoja ja paneelikeskusteluja. Eduskuntavaaliehdokkaiden paneelikeskustelun lisäksi kuultiin muun muassa käyttörangaistusten vaikutuksista, riippuvuuden luonteesta, Suomen huumausainetilanteesta ja päihdepolitiikkamme tulevaisuudesta.

Keskustakirjasto Oodissa järjestettävä tapahtuma varattiin pian loppuun, mutta kiinnostuneet seurasivat sitä verkkostriimin kautta. Tallenteen tapahtumasta voit katsoa Humaania päihdepolitiikkaa ry:n Youtube-kanavalta.

Tapahtuman sivut: http://huumepolitiikka.fi
Tapahtuma Facebookissa.
Huumepolitiikka.Nyt-Twitter-tiliä.

Posted in Tapahtumat.