9/2016 Docventures-katsomo: Cartel Land

Humaania päihdepolitiikkaa kutsui syyskuussa kaikki katsomaan Docventuresia Helsingin Kirjasto 10:iin. Dokumenttina oli huumeiden vastaista sotaa ruotiva Cartel Land, jossa uppouduttiin Yhdysvaltojen ja Meksikon rajalla tapahtuvaan huumekauppaan.

Parhaan dokumenttielokuvan Oscar-palkinnosta kamppailleessa dokumentissa kuolemaa kylväviin kartelleihin kyllästyneet kansalaiset ryhtyvät aseelliseen vastarintaan, ja toisella puolella rajaa puolisotilaallinen järjestö jahtaa huumekuriireja kyseenalaisinkin motiivein.

Cartel Land kertoo synkkää tarinaa huumesodasta. Se kertoo korruptiosta, valtion haluttomuudesta tai voimattomuudesta suojella kansalaisiaan ja siitä, kuinka hyvää asiaa ajetaan pahan keinoin.

Paikalla oli kymmeniä kiinnostuneita, ja Docventuresista otettiin meille suora puhelu, jossa esitimme huumepolitiikkaa ja huumesotaa koskevan kysymyksen studiossa olleille asiantuntijoille.

Docventuresin jälkikeskustelussa oli mukana addiktiotutkija Susanne Uusitalo ja dosentti Mikko Salasuo. Jälkikeskustelussa nähtiin myös Docventuresin blogikirjeenvaihtaja Jaakko Keson tapauskertomus, jossa hän pohtii yhteiskunnan resurssien käytön mielekkyyttä. Jälkikeskustelu on nähtävissä Yle Areenassa osoitteessa: https://areena.yle.fi/1-3661428

Illan aluksi kuultiin yhdistyksen terveiset ja käytiin illan aikataulu läpi. Taustalla Pahvi-Riku ja -Tunna valvovat leffakerhon kulkua.

Dokumentin alkaessa tuoleja oli vielä jäljellä, mutta illan päättyessä kirjaston paikat oli saatu täyteen.

Posted in Tapahtumat and tagged , .