3/2019 Huumepolitiikka.Nyt: Vastuullisemman päihdepolitiikan seminaari

On aika rakentaa yhdessä toimivampaa päihdepolitiikkaa.

Humaania päihdepolitiikkaa ry:n järjestämä Huumepolitiikka.Nyt: Vastuullisemman päihdepolitiikan seminaari tuo aiheen ääreen kotimaiset ja kansainväliset asiantuntijat, poliitikot sekä päihteitä käyttävät ihmiset omaisineen.

Vuosien ajan on tiedetty, että päihdepolitiikassamme on huomattavasti parantamisen varaa. Rikosoikeudellisten keinojen painottaminen on vaikeuttanut päihteisiin liittyvien ongelmien kestävää käsittelyä. Politiikan tulee kyetä sopeutumaan muuttuvaan huumausainetilanteeseen, ja mahdollistaa uusien lähestymistapojen kokeilu ja käyttöönotto.

Tapahtuman ulkomaalaisvieraat:

Carl-Erik Grimstad, norjalainen kansanedustaja, joka kertoo huumeiden käytön dekriminalisaatiota Norjassa valmistelevan terveyslautakunnan työstä.
Anne-Marie Cockburn, Anyone's Child -järjestön aktiivi, joka kertoo, miksi haluaa säännellä tyttärensä tappaneet huumeet.
Nuno Capaz, Portugalin terveysministeriön alaisen Lissabonin seuraamuslautakunnan asiantuntija, joka kertoo Portugalin mallista.
Neil Woods, entinen poliisi, joka soluttautui 14 vuoden ajan rikollisjärjestöihin, ja kertoo nyt, mitä työuransa aikana oppi kieltolain ongelmista.

Suomalaispuhujilta on luvassa laaja kirjo erilaisia luentoja ja paneelikeskusteluja. Eduskuntavaaliehdokkaiden paneelikeskustelun lisäksi tulemme kuulemaan mm. käyttörangaistusten vaikutuksista, riippuvuuden luonteesta, Suomen huumausainetilanteesta ja päihdepolitiikkamme tulevaisuudesta. Lisätietoa saat tapahtuman kotisivuilta.

2.–3. maaliskuuta järjestettävän seminaarin tavoitteena on kestävämmän päihdepolitiikan edistäminen. Keskeisenä keinona tähän on ymmärryksen kartuttaminen koskien sitä ajantasaista tietoa, joka ohjeistaa päihdepolitiikan tämänhetkisiä ja tulevia suuntia. Kartoitamme viikonlopun aikana konkreettisia askelia terveempää yhteiskuntaa edistävän, haittoja vähentävän päihdepolitiikan suuntaan.

Uudessa Keskustakirjasto Oodissa järjestettävä tapahtuma on maksuton, mutta paikkoja on rajoitetusti – ilmoittaudu nyt!

Lue lisää ja ilmoittaudu tapahtuman sivuilla: http://huumepolitiikka.fi
Tapahtuma löytyy Facebookista.
Seuraa myös Huumepolitiikka.Nyt Twitter-tiliä.

Posted in Tapahtumat.