5/2018 Huumesodan loppu – Ihmisoikeuksien aika

Tervetuloa Maailma kylässä -festivaalille ottamaan selvää, miten nykyinen huumausainepolitiikka kytkeytyy ihmisoikeusloukkauksiin ympäri maailman. Lauantaina 26. toukokuuta kello 15.20 Kansallisteatterin Lavaklubin lavalle nousee aiheesta puhumaan Amnesty Internationalin Daniel Joloy.

Globaali huumepolitiikka ja huumeiden täyskielto aiheuttavat väkivaltaisuuksia ja vaikuttavat ihmisoikeuksien toteutumiseen ympäri maailmaa. Pelkästään Meksikon vuonna 2006 alkanut huumesota on vienyt jo yli 120 000 ihmisen hengen.

Amnesty Internationalin vanhempi asiantuntija Daniel Joloy kertoo, miksi ihmisoikeusnäkökulmasta nykyisen huumepolitiikan tulee muuttua. Joloy on perehtynyt nykyisen huumeiden vastaisen sodan ihmisoikeusnäkökulmiin. Hän on kirjoittanut lukuisista dokumentoiduista ihmisoikeusloukkauksista, jotka kytkeytyvät Meksikon veriseen huumeiden vastaiseen kampanjaan.

Joloyta haastattelee MTV:n toimittaja Janne Hopsu. Keskustelun kieli on englanti.

Tapahtuma löytyy myös Facebookista.

Posted in Tapahtumat and tagged , , , , , , .