Maailma kylässä: Kestäviä huumeita? Rohkeutta ratkoa huumetalouden ongelmia

Humaania päihdepolitiikkaa oli jälleen mukana Maailma kylässä -festivaaleilla 25.-26.5.2024. Keskustelimme päihdepolitiikasta kiinnostuneiden kanssa Mahdollisuuksien torilla, minkä lisäksi pidimme lauantaina esityksen, joka käsitteli huumetuotannon vastuullisuuskysymyksiä.

Huumeiden tuotanto ja kulutus vaikuttavat laajasti niin ympäristöön kuin ihmisoikeuksiin ympäri maailmaa. Huumeiden käyttö ei ole loppumassa, joten ongelmien ratkaisuun tarvitaan nykyistä rohkeampaa keskustelua ja rohkeampia tekoja.

Huumeiden regulaatio, eli laillinen sääntely, mielletään usein huumeiden vapauttamiseksi. Todellisuudessa se lisäisi kontrollia, ja sen puitteissa voitaisiin vähentää monia käyttöön liittyviä haittoja ja edistää kestävän kehityksen tavoitteiden toteutumista.

Maailma kylässä -festivaaleilla Helsingissä Miina Kajos käsitteli huumeiden vaikutuksia kestävään kehitykseen ja pohti, miten ongelmia voitaisiin ratkaista.

Ohjelma on suomeksi

Miina Kajos on neurobiologi ja sosionomi. Hän on bio- ja sote-alojen sekä kestävän kehityksen asiantuntija, joka on toiminut eri aloilla päihdeteemojen parissa yli 20 vuotta.

Kestäviä huumeita? Rohkeutta ratkoa huumetalouden ongelmia 25.5. @ 19.05 Puhelava, Maailma kylässä -festivaali, Suvilahti, Helsinki – Vapaa pääsy!

Facebook-tapahtuma

Tapahtuma Maailma kylässä -festivaalin sivuilla

Kuva: Kooste Belgian, Alankomaiden ja Kolumbian lainvalvontaviranomaisten kuvista.

Posted in Artikkelit, Tapahtumat.