Maailma kylässä: Kestäviä huumeita? Rohkeutta ratkoa huumetalouden ongelmia

Humaania päihdepolitiikkaa on taas mukana Maailma kylässä -festivaaleilla 25.-26.5.2024. Pidämme pöytää Mahdollisuuksien torilla, jonne voi tulla keskustelemaan kanssamme päihdepolitiikasta. Lisäksi pidämme lauantaina 25.5. kello 19.05 esityksen, joka käsittelee huumetuotannon vastuullisuuskysymyksiä.

Huumeiden tuotanto ja kulutus vaikuttavat laajasti niin ympäristöön kuin ihmisoikeuksiin ympäri maailmaa. Huumeiden käyttö ei ole loppumassa, joten ongelmien ratkaisuun tarvitaan nykyistä rohkeampaa keskustelua ja rohkeampia tekoja.

Huumeiden regulaatio, eli laillinen sääntely, mielletään usein huumeiden vapauttamiseksi. Todellisuudessa se lisäisi kontrollia, ja sen puitteissa voitaisiin vähentää monia käyttöön liittyviä haittoja ja edistää kestävän kehityksen tavoitteiden toteutumista.

Miten EU:n tasolla voitaisi puuttua huumeiden tuottamisessa, käyttämisessä ja hävittämisessä esiintyviin ongelmiin? Millaista kansallista ja kansainvälistä lainsäädäntöä tarvitaan, jotta ihmisoikeudet ja kestävän kehityksen tavoitteet voivat toteutua?

Maailma kylässä -festivaaleilla Helsingissä Miina Kajos käsittelee huumeiden vaikutuksia kestävään kehitykseen ja pohtii, miten ongelmia voitaisiin ratkaista.

Ohjelma on suomeksi. Ohjelmaa voi seurata Helsingissä Maailma kylässä -festivaalin Puhelavalla Tiivistämössä tai striimin välityksellä festivaalin verkkosivuilla.

Miina Kajos on neurobiologi ja sosionomi. Hän on bio- ja sote-alojen sekä kestävän kehityksen asiantuntija, joka on toiminut eri aloilla päihdeteemojen parissa yli 20 vuotta.

Kestäviä huumeita? Rohkeutta ratkoa huumetalouden ongelmia 25.5. @ 19.05 Puhelava, Maailma kylässä -festivaali, Suvilahti, Helsinki – Vapaa pääsy!

Facebook-tapahtuma

Tapahtuma Maailma kylässä -festivaalin sivuilla

Kuva: Kooste Belgian, Alankomaiden ja Kolumbian lainvalvontaviranomaisten kuvista.

Posted in Artikkelit, Tapahtumat.